Scrollen & Zoomen

Er zijn meerdere manieren om te zoomen of door je chart heen te bewegen (scrollen).

Zoomen met de muis

Hou de CTRL-toets ingedrukt terwijl je het scroll wieltje van je muis gebruikt om snel te kunnen inzoomen en uitzoomen.

Scrollen met de muis

Hou de spatiebalk ingedrukt samen met het ingedrukt houden van de linker muisknop om te scrollen.

Ga naar het "Weergave" menu en klik op "Inzoomen", zodat je kunt zoomen met een schuifbalk.

In het "Weergaven" menu kun je de scroll balken weergeven of verbergen, waar je mee kunt scrollen.

Op een Macbook, hou de CTRL-toets ingedrukt terwijl je met twee vingers over je touchpad veegt om te zoomen.

Zoomen met het toetsenbord

Druk op de + of - toets van je toetsenbord om te zoomen.

Scrollen met het toetsenbord

Hou de ALT-toets ingedrukt terwijl je op de cursor (pijltjes) toetsen drukt om te scrollen met een vakje per keer.

Druk op de Page Down of Page Up -toets om een halve pagina omhoog of omlaag te scrollen.

Hou de ALT-toets ingedrukt terwijl je op de Page Down of Page Up -toets drukt om een halve pagina naar links of naar rechts te scrollen.

Zoomen met aanrakingen (telefoon, tablet)

Raak het scherm met twee vingers aan en beweeg naar elkaar toe of weg van elkaar.

Werk je op een Macbook met Chrome? Je kunt dan ook zoomen vanaf je touchpad met deze zelfde beweging. Dit werkt alleen in Chrome.

Scrollen met aanrakingen (telefoon, tablet)

Raak het scherm aan en blijf je scherm aanraken terwijl je over je scherm veegt om te scrollen.

Werk je op een Macbook? Je kunt dan ook met de zelfde beweging scrollen met je touchpad. Het enige verschil is dat je twee vingers tegelijk moet gebruiken om te scrollen vanaf je touchpad.