Downloaden & Afdrukken

Na het maken van je chart kun je je chart afdrukken of downloaden als bestand.

Chart downloaden

Klik op "Downloaden" in het menu om je chart te downloaden als bestand.

Chart afdrukken

Download je chart als PDF om het te printen.

Alternatieven

Is het nodig om je chart te printen?

Wanneer je aan je project gaat werken, dan kun je de voortgangsmeter gebruiken op je computer, tablet of telefoon, waarmee je toeren kunt laten oplichten en bijhouden waar je bezig bent met werken. Lees verder.

Om je chart te delen, kun je de toegang tot je chart op openbaar zetten, of je chart privé delen met een beperkt aantal gebruikers. Lees verder.

Chart publiceren als patroon

Om je chart te publiceren kun je je chart downloaden als bestand, waarna je het kunt toevoegen aan een tekst document, bijvoorbeeld in Microsoft Word, Open Office, Libre Office of Google Docs.

Het is goed om te weten dat Google Docs geen vector afbeeldingen ondersteunt.

Ons advies is om te kiezen voor Libre Office wanneer je nog geen bewuste keuze hebt gemaakt.

Legenda

De legenda is de lijst van omschrijvingen van de kleuren en symbolen die gebruikt zijn in de chart. Je kunt de legenda downloaden als apart bestand of de legenda toevoegen als onderdeel van de afbeelding.

Het is op dit moment nog niet mogelijk om de legenda te downloaden voor vrije vorm haakpatronen. Deze functie komt binnenkort beschikbaar.

Selectie downloaden

Bij grid charts kun je een selectie maken en alleen dat deel downloaden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je publiceert voor een Mystery CAL / KAL / SAL.

Rasterlijnen (grid)

De rasterlijnen kun je aanpassen. Klik in het menu op "Chart instellingen" en ga naar het tabblad "Raster".

Lees meer hierover op de helppagina over de rasterlijnen.

Afdruk / Beeld kwaliteit

Voor een goede beeldkwaliteit kun je het beste kiezen voor vector afbeeldingen. De kwaliteit van raster afbeeldingen is beperkt. Vector bestanden geven een excellente afdruk kwaliteit.

Wil je meer weten over wat het verschil is tussen raster en vector afbeeldingen? Op internet kun je hier veel over lezen: https://www.google.nl/search?q=verschil+tussen+raster+en+vector

Maak je chart groter: Gebruik meerdere pagina's

Verspreid je chart over meerdere pagina's, zodat de hokjes groter worden en de cijfers beter leesbaar zijn. Bij het downloaden van je chart kun je het aantal pagina's opgeven.

Vrije vorm haakpatronen staan altijd op een pagina.

Meer bestandstypen...

Wil je je chart downloaden als een bestandstype dat niet vanuit Stitch Fiddle wordt ondersteund? Download je chart als SVG bestand en gebruik CloudConvert.com om het om te zetten in bijna alles.

Grootte

Voor afbeeldingen kun je de gewenste grootte aangeven. Standaard staat de grootte op "Middel", wat de afbeelding schaalt naar een breedte van 1200 pixels.

Klein: 600 pixels breed
Middel: 1200 pixels breed
Groot: 2000 pixels breed

Kies je voor "Aangepast", dan komen meer opties beschikbaar, waarmee je de grootte van de afbeelding zelf kunt instellen in Inch, mm, cm of pixels. Wanneer je de hoogte van de afbeelding invult, dan wordt de breedte automatisch aangepast. Wanneer je de breedte invult, dan wordt de hoogte automatisch aangepast.

SVG vector bestanden

Kies SVG voor de hoogst mogelijke afdrukkwaliteit. De SVG bestanden worden volledig ondersteund door Affinity Designer, Inkscape en Illustrator.

Objecten zijn verdeeld over aparte lagen, zodat je eenvoudig zelf bewerkingen kunt uitvoeren.

Voor vrije vorm haakpatronen zijn dit dezelfde lagen zoals je die hebt gemaakt in Stitch Fiddle.

Grid charts zijn opgebouwd met een vast aantal afzonderlijke lagen:

• Een laag voor het groeperen van alle symbolen die je hebt gebruikt in je chart
  • Een laag voor de rasterlijnen (grid)
  • Een laag voor het groeperen van iedere 5e en 10e uitgelichte rasterlijn
  • Een laag voor de lijnen die je zelf hebt getekend
  • Een laag voor de rij- en kolomnummers
  • Een laag voor de legenda (omschrijving van de kleuren en symbolen)

Door deze lagenstructuur kun je eenvoudig lagen aan- en uitzetten, of verdere bewerkingen uitvoeren.

De teksten en lettertypen kun je wijzigen: De rij- en kolomnummers, en de legenda, zijn tekst objecten.

De symbolen zijn "symbols" (géén lettertype), dus je kunt de SVG bestanden eenvoudig uitwisselen met andere mensen.

Verdere bewerking

Wil je je chart verder bewerken buiten Stitch Fiddle? Download je chart als SVG bestand, zodat je het kunt bewerken in Affinity Designer, Inkscape of Illustrator. Het is ook mogelijk om kleuren charts te downloaden als Excel bestand.

Mogelijke bestandstypen

Charts kunnen als veel verschillende soorten bestandstypen worden gedownload.

De download opties voor charts die gebruik maken van het grid (raster) hebben beperkingen in de grootte. Dit wordt berekend op basis van het totaal aantal steken, bijvoorbeeld 300 x 300 = 90.000, wat betekent dat het bijvoorbeeld ook 400 x 200 = 80.000 kan zijn. Je kunt ook een deel selecteren en alleen dat deel downloaden. Dat is handig voor grote charts, want alleen dat deel wordt geteld.

Voor vrije vorm haakpatronen kun je zoveel symbolen toevoegen als je wilt, zonder beperkingen voor het downloaden.

Op zoek naar een specifiek bestandsformaat? Vertel ons jouw verhaal.

BestandstypeGrid chart
alleen kleuren
Grid chart
met symbolen
Vrije vorm
haakpatroon
PDFAfdrukbaar bestand (vector)1.000 x 1.0001.000 x 1.000Onbeperkt
PDFUitsnijding (vector of rasterized)150 x 150100 x 100Onbeperkt
SVG/SVGZVector afbeelding1.000 x 1.0001.000 x 1.000Onbeperkt
EPSVector afbeelding300 x 300150 x 150Onbeperkt
XLSXMicrosoft Excel300 x 300n.b.n.b.
DOCXMicrosoft Word300 x 300150 x 150Onbeperkt
ODTLibre/Open Office300 x 300150 x 150Onbeperkt
PSPostScript300 x 300150 x 150Onbeperkt
WMF/WMZWindows vector bestand (oud formaat)300 x 300150 x 150Onbeperkt
EMF/EMZWindows vector bestand (nieuw formaat)300 x 300150 x 150Onbeperkt
PNGGedetailleerde chart afbeelding250 x 250150 x 150Onbeperkt
JPGGedetailleerde chart afbeelding150 x 150150 x 150Onbeperkt
GIFGedetailleerde chart afbeelding150 x 150150 x 150Onbeperkt
PNGEenvoudige kleuren chart (overzichtsafbeelding)1.000 x 1.000n.b.Onbeperkt
JPGEenvoudige kleuren chart (overzichtsafbeelding)1.000 x 1.000n.b.Onbeperkt
GIFEenvoudige kleuren chart (overzichtsafbeelding)1.000 x 1.000n.b.Onbeperkt